Mentorsträff i Väst

27 aug 2018

Green Steps första omgång av deltagare har under sommaren varit ute och jobbat i våra uppdrag. I tisdags var det dags för mentorsträff i Region Väst.

Nu är samtliga i första omgången av Green Steps deltagarna på plats ute i verksamheten.

I veckan var det dags för den andra mentorsträffen. Förutom att ventilera hur sommarens veckor har fungerat med de första 8 deltagarna så provade mentorerna också på deltagarnas kommande utbildningar.

På bild ber Lars Tejler från Ätradalens Trädgård, mentorerna på plats att gruppera ett antal växter i 3 naturliga grupper. En nog så klurig uppgift för många.

Mentorerna kommer under hösten att få deltaga i ett Mentorsskapsprogram med målet att på bästa möjliga sätt ta emot nästa grupp Green Steps-deltagare. Programmet kommer också att omfatta validering och certifiering av kompetens hos befintlig personal såväl som deltagarna i Green Steps.

Under mentorträffen hade vi också besök från Sukran Dogan från Göteborgs stad, ”Välkommen till framtiden”, som berättade om hur nästa grupp deltagare om 12-15 personer har kommit i den grundutbildning som de nu genomför.
Rebecka Lindqvist från Bostadsbolaget berättade också om sina erfarenheter som handledare.